top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoratolarovajana

JABLOMANN 2022

2. 7. 2022



Mrk na ofiko video ze závodu:


Muselo to uzrát - jablka na závod i následné malvicovité pozávodní dojmy. Důvodem psaní s prodlevou je také mé cyklotrajdání po horách, na které jsem přibalila jen trhací blok. Pár bodů k budoucímu závodnímu reportu Jablomann 2022 nyní přepisuji a nejdůležitější směs dojmů a postřehů z prvního triatlonového závodu sezóny tak bude k dostání i v čitelné podobě.


Triatlonový kousek ala jablečný závin skvěle upekl Stráňa a jeho parta v Jablonném nad Orlicí. Pokud si snad náhodou někdo myslel, že se jedná o trilokálku, absolutně ho musela vykolejit pořadatelská velkolepost se zázemím a programem dotaženým do nejmenších detailů. Nechybělo dokonce ani posvěcení místního faráře. (Nakonec i hříšník Pich to pravděpodobně nějak ukecal, splašil odpustky a nakonec fakt odstartoval.) Nocleh, který bylo možné přes Stráňu zařídit, byl připraven na míru pro mého muže v hotelu „U DUBu“.

Plavání na místním koupáku kolem živých bójek v obklopení žlutých kachniček ocenili především triatleti mužského pokolení – z těchto pochopitelných důvodů jich byla převaha (to ty kachničky, samozřejmě). Silniční cyklistika na Orličky a Jamné nad Orlicí byla super odšťavňovačem ve stylu neustálého stoupání, klesání, prudšího stoupání a totalbrutal sešupu. Běh – 2 krosové okruhy s kopcem x2 – celkem 5 km. Vše perfektně vymazlené k totálnímu jablečnému odvaru. Malebné zázemí a závodní nálada, jakou všudypřítomné davy vytvořily, byly nepopsatelné. Každému závodníkovi se srdceryvně fandilo a tleskalo. Oceňuji i startovní balíček s ponožkami, poukázkou na občerstvení, slevou na masáž a vstupem na Fruit Bike. Ten mohl využít každý závodník jako bonus 2v1 - vytočíš nohy po sportovní rychtě a při tom na kole umixuješ ovocný regedrink dle vlastního výběru.



Stráňa zajistil nejen skvělý program, ale i pár top kousků a žhavých želízek do startovního pole – moštovaly i hvězdy jako Tomáš Slavík a Petr Soukup. Pozvánku přijala dokonce i, dle mého názoru, současná největší tristár tvořící nezapomenutelné závodní a kulturní zážitky. Tím slavným není nikdo jiný, než plzeňský Pich. Před startem se zjevil v pink růžovém stylovém overálku (to musíš vidět – viz fotografie) s lízátky, které obstaral pro živé bójky. Předávka těchto darů proběhla po startu jeho vodní snahy – brodu (lízátka musela k bójkám doputovat suchá). Počínání tohoto trigénia mě uvedlo do vypočítavého zamyšlení, zda by se Stráňa neměl v následujících ročnících uchýlit k zadání tohoto "plaveckého" stylu při překonávání vodní plochy. (To by totiž ještě více ozvláštnilo závod a nalákalo další triblázny, kteří mají s plaváním potíž :-D - Jana.)

Mimochodem, na své již předem plánované poslední místo Pich špatně trénoval, protože poslední nakonec nebyl. Je to zkrátka špatný nejhorší triatlet.


Záměrně upozaďuji své osobní dojmy, kterým v jiných reportech nechávám přirozený prostor. Závod jsem prožila v únavě, nohy neposlouchaly a celé to ve mně bylo takové divoké. Po pauze a následném týdnu systematického trénování se není čemu divit. To, že jsem se nechala předběhnout na posledním kilometru a o prvenství mezi ženami jsem neměla sílu bojovat, mě nijak nepřekvapilo. Udělala jsem maximum a v mém stavu a rozpoložení jsem nemohla chtít víc. Dvojku do sbírky beru s radostí a gratuluji závodníkům, kteří se s touto sprint tratí poprali.



Děkuji Stráňovi, za super start trisezóny a za to, že mě pozval. Na tomto nádherném místě a skvělém závodě jsem určitě nebyla naposledy.

PS. Příště musíme zůstat na afterparty!


Foto: Mirka Moo, Dub



224 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

F2 duatlon

bottom of page